What are the Different Ways of Making Olive Oil Soaps

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι παρασκευής σαπουνιών ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα απίστευτα οφέλη του για την υγεία, τα οποία δεν τελειώνουν μόνο στη μαγειρική. Ακόμη και στην αρχαιότητα, το ελαιόλαδο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία σαπουνιού. Είναι ένα καθαρό και απόλυτα φυσικό προϊόν που ενυδατώνει το δέρμα, αφαιρεί το μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει το δέρμα και βοηθά ακόμη και στην ανακούφιση από το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις. 

Γεμάτο με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το σαπούνι ελαιολάδου είναι τέλειο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων αυτών με το πιο ευαίσθητο δέρμα. 

 Σήμερα στην αγορά πωλείται ένα σωρό σαπούνια που περιέχουν χημικές ουσίες και ανεπιθύμητα συστατικά. Η αναζήτηση μιας απόλυτα φυσικής λύσης είναι η καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε για το δέρμα σας και τη γενική σας υγεία. 

 Πάνω απ 'όλα, είναι βιώσιμο, χωρίς σκληρότητα και ηθικά κατασκευασμένο καθώς δεν υπάρχουν συνθετικά απορρυπαντικά και αρώματα. Επιπλέον, μπορείτε να παράγετε όσο θέλετε με ένα κλάσμα του συνηθισμένου κόστους των σαπουνιών. 

 Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μερικές φυσικές πλάκες σαπουνιού για να τις προσθέσετε στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, θα θέλαμε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σαπούνι με ελαιόλαδο. Φυσικά, θα χρειαζόταν πολλή έρευνα και δοκιμές και λάθη στην πορεία, αλλά για να σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε, παραθέσαμε τους διαφορετικούς τρόπους δημιουργίας ενός.

 

Μέθοδος Ψυχρής Διαδικασίας

 Σαπούνι ψυχρής επεξεργασίας που παρασκευάζεται με ελαιόλαδο γνωστό και ως σαπούνι «Castile». Προέρχεται από την περιοχή της Καστίλης της Ισπανίας ήδη από το 1567, καθώς και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό για αιώνες και θεωρείται επίσης ένα θαυματουργό προϊόν ομορφιάς. 

 Η δημιουργία σαπουνιού ελαιολάδου ή σαπουνιού Καστίλλης απαιτεί συνήθως έως και έξι οκτώ εβδομάδες χρόνο σκλήρυνσης/στεγνώματος για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

 Για σαπούνι ελαιολάδου ψυχρής επεξεργασίας, χρειάζεστε ένα καλούπι (σχέδιο της επιλογής σας), κύπελλα μέτρησης, ζυγαριά κουζίνας, μπλέντερ και εξοπλισμό ασφαλείας, όπως προστασία ματιών και γάντια ή μακριά μανίκια ως πρόσθετη προστασία από την αλυσίβα και τέλος επιλογή συστατικών: φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Η διαδικασία περιλαμβάνει θέρμανση των ελαίων σε χαμηλή θερμοκρασία, αρκεί να λιώσουν. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα λιωμένα ελαιόλαδα με αλισίβα (υδροξείδιο του νατρίου) σε απεσταγμένο νερό. Μετά την ανάμειξη, ξεκινά η διαδικασία σαπωνοποίησης και χρειάζονται 24-48 ώρες στο καλούπι για να μπορέσουν να αφαιρεθούν τα σαπούνια από το καλούπι και να κοπούν, να σφραγιστούν και να στεγνώσουν για έως και 6-8 εβδομάδες.

 Τα Essential Cool Soaps παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ελαιολάδου με ψυχρή επεξεργασία. Τα σαπούνια που παράγονται είναι απολύτως premium: είναι πολύ καλά στον καθαρισμό καθώς και στην ενυδάτωση του δέρματος αφού τα λάδια δεν έχουν μαγειρευτεί, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν διατηρήσει όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

 

Μέθοδος καυτής διαδικασίας

 Εάν θέλετε να συντομεύσετε το χρονικό πλαίσιο σκλήρυνσης του σαπουνιού και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι σας σε μία ή δύο ημέρες, τότε η μέθοδος της καυτής διαδικασίας είναι ιδανική για εσάς.

 Όχι μόνο θα επιταχύνει τη διαδικασία σαπωνοποίησης και το χρόνο σκλήρυνσης, αλλά θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να προσαρμόσετε κάθε λάδι που περιέχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Crock-pot ή ένα διπλό κρεατοπαραγωγής. Θεωρούμενη από πολλούς ως μια πιο «φυσική» πλάκα σαπουνιού, αυτή η διαδικασία είναι επίσης λιγότερο επιρρεπής στη μορφοποίηση χρωστικών, κάτι που συνήθως συμβαίνει στη μέθοδο της ψυχρής διαδικασίας. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε την κατσαρόλα που χρησιμοποιείται… αφού υπάρχει σαπούνι σε αυτήν. Το καθάρισμα μετά από αυτή τη διαδικασία είναι παιχνιδάκι!

 Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε σαπούνια με αυτή τη διαδικασία; 

 Χρειάζεστε μια κατσαρόλα, ένα γυάλινο ή πυρέξ μεζούρα ή μπολ, μια ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας, ένα μπλέντερ με ραβδιά, καλούπι σαπουνιού και εξοπλισμό ασφαλείας, όπως προστασία ματιών, γάντια ή μακριά μανίκια ως πρόσθετη προστασία από την αλυσίβα.

Η διαδικασία διαφέρει από την ψυχρή διαδικασία στο ότι τα έλαια και η αλυσίβα θερμαίνονται έτσι ώστε η διαδικασία σαπωνοποίησης να ολοκληρωθεί σε μερικές ώρες αντί για 48 ώρες και ο χρόνος στεγνώματος δεν υπερβαίνει τις 24-48 ώρες.

Τα σαπούνια που παράγονται με αυτή τη μέθοδο είναι εξαιρετικά καθαριστικά και ενυδατικά. Η σειρά Elements και η σειρά μας Mood of the day φτιάχνονται με αυτήν τη διαδικασία. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ

 

 Μέθοδος Melt & Pour

 Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική για αρχάριους. Είναι γρήγορο, εύκολο, φθηνό και ανθεκτικό σε αστοχίες. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και με όλη την οικογένεια, τα παιδιά και τους φίλους σας. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι επίσης ιδανικό για αυτό το έργο.

 Απλώς πρέπει να λιώσετε την προκατασκευασμένη βάση σαπουνιού, να την προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να προσθέσετε ένα φυσικό άρωμα ή/και χρώμα και να τη ρίξετε σε ένα καλούπι. Εύκολο σαν 1-2-3!

 Σε αντίθεση με την ψυχρή διαδικασία όπου πρέπει να κάνετε τη διαδικασία σαπωνοποίησης, η διαδικασία τήξης και έκχυσης έχει ήδη περάσει από αυτό και το μόνο που πρέπει να εστιάσετε είναι το σχέδιο όπως τα στρώματα και οι στροβιλισμοί και το άρωμα που θέλετε να προσθέσετε.

 Σε αυτή τη μέθοδο, η βάση σαπουνιού από γλυκερίνη είναι ειδικά σχεδιασμένη για τήξη και αναμόρφωση. Μπορείτε να φτιάξετε ένα από το μηδέν χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, αλλά υπάρχουν επίσης άμεσα διαθέσιμα σαπούνια τήξης και ρίψης ελαιολάδου για ευκολότερη προσαρμογή.